Meringue Pie – sad news about Pasticceria Almici

I was reading yesterday in a local newspaper that Pasticceria Almici has shut down. Neither for bankruptcy, nor for the owner’s retirement, but for an incident occured to the owner and historic founder of this marvellous pastry shop, an incident which forces him to give up. It’s a terribly sorrowful news. I hope he’ll feel better soon! But….who ever will be able to repeat his inimitable meringue pie? I’m afraid no one….but, who knows, maybe now someone will try to at least!

Post issued on 05th March 2014:

In our family we have the tradition to buy a meringue pie for birthdays or any other event.

We’ve tried several meringue pies throughout the city, but the best ever is the one of Almici, pastry shop in Via Aleardo Aleardi, just close to the city center. They make two meringue pie kinds: “normal”, or added with wild strawberries (the favourite one of my father in law!).

Actually the “normal” pie is not so normal, infact it has a delicious pastry cream inside, which you don’t find in the other pies of the same kind.

You must try it, one day or another, because you can’t say to appreciate meringue pies, if you have never tried the Almici one!
Stavo leggendo ieri in un quotidiano locale che la Pasticceria Almici ha chiuso i battenti. Non perché è fallita, nè perché il proprietario è andato in pensione, ma perchè il proprietario e storico fondatore di questa meravigliosa pasticceria ha subito un infortunio che lo ha costretto a mollare. Davvero una triste notizia. Spero che si rimetta presto! Ma….chi mai potrà replicare la sua inimitabile meringata? Temo nessuno….ma chissà, magari qualcuno adesso vorrà almeno provarci!

Post pubblicato il 05 marzo 2014:

Nella nostra famiglia è tradizione prendere una torta meringata per festeggiare i compleanni o altre occasioni.

Abbiamo provato parecchie torte meringate in città, ma la migiore in assoluto è quella di Almici, pasticceria in Via Aleardo Aleardi, vicino al centro città. Producono due tipi di torta meringata: “normale”, o con l’aggiunta di fragoline di bosco (la preferita di mio suocero!).

In realtà, quella “normale”, non è poi cosi normale, infatti ha all’interno una deliziosa crema pasticcera che non si trova in tutte le altre torte di questo tipo.

Bisogna assolutamente provarla, perchè non si può affermare di apprezzare la torta meringata se non si è provata quella di Almici!

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